Case

INSTAX Belgium – Data verzamelen in één klik!

Een campagne om meer te weten te komen over je doelgroep? Dat kan! Het idee was simpel: zo veel mogelijk gegevens verzamelen om meer up-to-date informatie van de communityleden te maken. Op die manier kon Fujifilm hun klantendatabase verrijken, betere inzichten krijgen voor toekomstige projecten. Het resultaat was een win-win: waardevolle klantgegevens voor Fujifilm en een leuke ervaring voor de INSTAX-fans.
Klant
INSTAX Belgium
Onze oplossingen
Video afspelen
Cut to the case Deze case in 60 seconden? Actie!

De vraag

Instax wilde iets nieuws proberen met hun INSTAX-fans: een campagne om meer te weten te komen over hen. Het idee was simpel – verzamel meer up-to-date info van de communityleden om alles nog beter te maken.

De aanpak

Win-win

We hadden een slim plan: het sturen van mails naar alle INSTAX-fans met een uitnodiging om een formulier in te vullen op een specifieke landingspagina. Maar dat is nog niet alles – als extraatje hing er een leuke winactie aan vast. Dus, terwijl de fans hun gegevens deelden, maakten ze ook kans om iets te winnen. Een dubbele win als je het ons vraagt!

De flow

Als een lid na zeven dagen de mail nog niet heeft geopend of het formulier niet heeft ingevuld, zal een herinneringsmail worden gestuurd naar iedereen, behalve de leden die al alles hebben ingevuld.. Afhankelijk van het aantal ingevulde formulieren, zal er na een aantal dagen een vervolgmail worden gestuurd naar alle contacten, behalve de winnaars van een eventuele actie. Er zal ook een aparte mail worden gestuurd naar de winnaars om hen te feliciteren en hun adres op te vragen.

Het doel van deze datavergaring is veelzijdig.

  • Ze verrijken hun klantendatabase, wat leidt tot betere, op maat gemaakte marketing.
  • De verzamelde gegevens bieden inzichten voor het ontwikkelen van nieuwe producten en initiatieven.
  • Een up-to-date databestand verbetert de efficiëntie en prestaties van het bedrijf.

Nieuwe spelregels voor klantenbinding!

Klantrelaties versterken met slimme data.

Verbeterde klantinzichten

Door actuele en gedetailleerde gegevens te verzamelen, krijgt INSTAX een beter begrip van de behoeften, voorkeuren en gedragingen van hun klanten. Dit inzicht is essentieel voor het creëren van meer gepersonaliseerde en relevante productaanbiedingen, wat kan leiden tot een verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit.

Gerichte marketing

Met up-to-date informatie kan INSTAX hun marketinginspanningen nauwkeuriger richten. Dit betekent dat ze hun boodschappen en aanbiedingen kunnen afstemmen op de specifieke interesses van verschillende klantsegmenten, wat de effectiviteit van hun marketingcampagnes aanzienlijk kan verhogen.

Slimme zet!

Met de toenemende nadruk op dataprivacy en -beveiliging is het essentieel dat INSTAX beschikt over accurate en actuele klantgegevens. Dit helpt niet alleen bij het naleven van privacywetgeving, maar verzekert ook dat de data die ze gebruiken betrouwbaar en van hoge kwaliteit is.

De datavergaringscampagne van INSTAX heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd, mede dankzij de toegevoegde stimulans van een winactie. Klanten die hun gegevens achterlieten, maakten automatisch kans op het winnen van een INSTAX Mini camera of een INSTAX Link 2 printer. 

De statistieken tonen een significante toename in betrokkenheid, ook na de geplande reminder mails. Voor deze herinnering bezochten 67,5% mensen de Nederlandse landingspagina, 36,6% de Franse en 13% de Engelse. Na de reminder email stegen deze aantallen respectievelijk naar 67,3%,33,2% en 10% bezoeken. Bovendien is het aantal contacten met de tag ‘datavergaring’ gestegen met 79,2%, wat wijst op een succesvolle verrijking van de klantendatabase. Deze resultaten benadrukken niet alleen de effectiviteit van de campagne, maar ook de waarde van het stimuleren van klantbetrokkenheid door middel van aantrekkelijke acties.

Win-win!

De datavergaringscampagne van INSTAX voor hun INSTAX-fans pakte super uit. Met strategisch geplande en geautomatiseerde mails en een toffe winactie kregen ze een hoop extra info van hun klanten. Dit was een slimme zet, want hierdoor kunnen ze hun marketing nog beter afstemmen op wat hun klanten willen. Echt een win-win!

"Een aangename samenwerking om onze INSTAX data mee te FUELE(d)N."
Imke Buyens
INSTAX Belgium

En nu jij!

Wil jij ook meer te weten komen over je doelgroep? Wij luisteren graag naar jouw uitdagingen in een vrijblijvend intake gesprek!

Lees andere cases

Let's be friends!

Vrienden worden van Nova? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de laatste nieuwtjes! 🚀