Case

Lancering nieuw bedrijf – Ready – Pace Set – Launch!

Pace Setters, een start-up met ambitie en visie, wilde een sterk merk in de markt zetten. De twee oprichters, beiden met verschillende persoonlijkheden die de kern van hun merk vormen, wilden een onuitwisbare indruk maken. Hun doel: niet alleen hun aanwezigheid kenbaar maken, maar ook een blijvende connectie met hun doelgroep opbouwen.
Klant
Pace Setters
Onze oplossingen
Video afspelen
Cut to the case Deze case in 60 seconden? Actie!

De vraag

De grootste uitdaging was om een merkidentiteit en online aanwezigheid te creëren van een nieuw merk, die even dynamisch en uniek was als de oprichters zelf.

De aanpak

Dit vereiste een zorgvuldige strategie die de essentie van hun persoonlijkheden en bedrijfsmissie zou vastleggen en overbrengen. De strategie werd opgesplitst in vier cruciale fases:

Logo en branding

De eerste stap was het ontwerpen van een logo en branding die de persoonlijkheden van de oprichters weerspiegelde. Dit zorgde voor een visuele identiteit die de basis vormde voor alle toekomstige marketinginspanningen.

Website ontwikkeling

Vervolgens creëerden we een website die niet alleen informatief was, maar ook de unieke persoonlijkheden van de oprichters naar voren bracht en de informele sfeer en aanpak van hun manier van werken onmiddellijk onder de aandacht bracht. Klant testimonials werden opgenomen en weergegeven om vertrouwen en authenticiteit op te bouwen met toekomstige klanten.

Marketingplan op maat

Ten slotte ontwikkelden we een gedetailleerd marketingplan om het merk het hele jaar door in de kijker te zetten. Dit begon met een intern lanceringsevenement om de betrokkenheid en bekendheid binnen het bedrijf te stimuleren en waar het eindigt? Dat zullen we nog zien!

Ready - Pace Set - Launch!

Sometimes, a casual chat over coffee is where the best ideas brew. Let's meet at our favorite coffee bar and talk dreams and strategies.

Intern lanceringsevenement

De kick-off van onze eerste campagne vond plaats tijdens een intern evenement, waarbij we ons nieuwe merk introduceerden aan potentiële klanten. Om de informele sfeer te benadrukken, lanceerden we een campagne waarbij bezoekers een take-away koffie konden halen bij onze mobiele koffiebar, geserveerd in een gepersonaliseerde, herbruikbare beker. Wat maakte deze beker, naast zijn roze en paarse kleur, nog meer bijzonder? De spreuk “A sip closer to your next big idea!” die erop vermeld stond. Hiermee onderstreepten we onze overtuiging dat grote ideeën vaak ontstaan uit kleine, duurzame stappen – een principe dat diep geworteld is in onze bedrijfscultuur en dat synergie creëert met de duurzaamheidsdoelstellingen van Divirsiti, ons moederbedrijf.

Launch!

De lancering van Pace Setters was een succes. Het hoogtepunt was het lanceringsevenement waarbij het uitwisselen van ideeën, een persoonlijke en memorabele ervaring creëerde voor alle aanwezigen.

Het succes van deze aanpak was meetbaar in de directe feedback en betrokkenheid van klanten en partners, alsook in de online reacties en de toegenomen naamsbekendheid. De website fungeerde als een krachtig platform voor toekomstige marketinginitiatieven, terwijl de unieke branding en het evenement de toon zetten voor de authentieke en persoonlijke benadering van het bedrijf.

Deze zichtbaarheid leidde tot 5 gesprekken met toekomstige ondernemers die klaar zijn om de stap te zetten met Pace Setters. Een resultaat dat we niet hadden verwacht want we hadden een verwachting van 1 gesprek per maand. Een dikke win als je het ons vraagt!

Win-win!

De case van Pace Setters illustreert een zorgvuldig geplande en uitgevoerde merklancering. Door de persoonlijkheden van de oprichters te integreren in elk aspect van de branding en marketing, slaagden we erin een onderscheidende en aansprekende merkidentiteit te creëren. Dit benadrukt hoe een goed doordachte aanpak van merklancering een solide basis kan leggen voor toekomstige groei en succes.

De dynamiek van het Nova team is heel energizing. Doordat het team nog relatief klein is, worden zaken snel opgepikt en uitgevoerd.”
Caroline Pasmans
Pace Setters

En nu jij!

Wil jij jouw merk ook lanceren op een creatieve manier? We denken graag met je mee in een vrijblijvend intake gesprek.

Lees andere cases

Let's be friends!

Vrienden worden van Nova? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de laatste nieuwtjes! 🚀