Blogpost

Tijd voor the ‘reel’-deal! Het belang van video in jouw marketingstrategie.

persoon maakt foto van een andere persoon

Gebruik jij al video-content om jouw bedrijf te boosten? Nee? Of nog niet vaak genoeg? Dan laat je heel wat kansen liggen! Groeiende platformen zoals YouTube, Instagram en TikTok hebben de spelregels van marketing veranderd – en hoe! Mensen (ook jouw klanten) verwachten méér tegenwoordig. Het is tijd om in de wereld van video te duiken en te ontdekken hoe het jouw bedrijf kan helpen schitteren, je klantenkring kan uitbreiden en je kassa kan laten rinkelen. 

Connecteer écht met je doelgroep.

Mensen zijn eerder geneigd om een video te bekijken dan een lang artikel te lezen. We durven te wedden dat je eerst de korte video hierboven bekeek voor je deze hele tekst ging lezen. Klopt? Voel je je betrapt? Geen zorgen, we doen het allemaal! Zeg nu zelf, hoe vaak lees jij een volledige blog? En hoe veel korte video’s bekijk je per dag? Dat zal een aanzienlijk verschil zijn! Logisch, want video’s zijn veel gemakkelijker om te bekijken. Ze combineren visuele elementen met geluid én beweging. Videocontent kan emoties oproepen en een verhaal vertellen op een manier die andere media niet kunnen. In een bedrijfscontext betekent dit de mogelijkheid om een sterke emotionele connectie met je publiek op te bouwen, wat essentieel is voor merkloyaliteit. Video’s kunnen je ook helpen om complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier over te brengen. Denk maar aan tutorials en product-demo’s! Dit helpt jouw potentiële klanten om producten en diensten beter te begrijpen.

Jouw bedrijf als eerste resultaat op Google?

Zoekmachines houden van videocontent. Websites die video’s bevatten, hebben daarom een hogere kans om op de eerste pagina van zoekresultaten te verschijnen. Voor jouw bedrijf betekent dit een geweldige kans om je online zichtbaarheid te verbeteren en meer verkeer naar je website te leiden. Bonuspunten als je ook op je socialemediakanalen video content post, dit kan je SEO-inspanningen aanzienlijk versterken. Het algoritme geeft niet al zijn geheimen prijs over waarom de voorkeur gegeven wordt aan video. Maar de verklaring hoef je hierbij niet ver te zoeken. Video’s verhogen de tijd die bezoekers op je site doorbrengen, wat een positief signaal aan zoekmachines zendt. Na het kijken van een goede, duidelijke video, heeft je potentiele klant vaak gevonden wat hij/zij zoekt, en dat is exact wat een zoekmachine wilt. Je websitebezoekers helpen om zo snel mogelijk te vinden wat ze zoeken.

Laat die kassa maar rinkelen!

Videocontent heeft de kracht om de conversieratio’s te verhogen. Productvideo’s, demonstraties en testimonials kunnen potentiële klanten over de streep trekken. Door te laten zien hoe een product of dienst werkt, wordt de “waargenomen waarde” van jouw product/dienst verhoogd en kun jij potentiële klanten overtuigen om nog sneller tot aankoop over te gaan. Kassa kassa!

Zei daar iemand ‘viral’?

Video’s zijn gemakkelijk te delen op sociale media, wat de virale potentie verhoogt. Als jouw video de juiste doelgroep bereikt, kan het snel gaan. Héél snel! Zei daar iemand ‘viral’? Een boeiende video kan snel verspreid worden, waardoor het bereik van je merk exponentieel toeneemt. Voor jouw bedrijf biedt dit een kosteneffectieve manier om een groot publiek te bereiken, ook zonder een enorm marketingbudget. 

The sky is the limit!

De veelzijdigheid van videocontent is ongeëvenaard. Van korte, pakkende video’s op sociale media tot uitgebreide productdemonstraties of bedrijfsverhalen; er zijn eindeloze mogelijkheden voor jouw merk om je merk, producten en diensten op een creatieve en boeiende manier te presenteren. Kies een stijl die bij je past en blijf consistent om het maximale uit je video’s te halen!

En nu is het aan jou!

De aandachtsspanne van consumenten wordt steeds korter en de concurrentie sterker. Chapeau als je het einde van deze blog al gehaald hebt! Maar ga er nu niet vanuit dat jouw klanten ook de moeite nemen om lange teksten te lezen. De kracht van videocontent in de marketingstrategie van een KMO kan niet worden onderschat. Het biedt een dynamische en effectieve manier om te communiceren met je publiek, je zichtbaarheid te vergroten, en je verkoop te stimuleren. Het integreren van videocontent in je marketingstrategie kan tegenwoordig het verschil maken tussen opvallen of opgaan in de massa. Als je het ons vraagt, is het voor KMO’s die hun merk willen laten groeien en een duurzame relatie met hun klanten willen opbouwen, geen luxe, maar een noodzaak om te investeren in videocontent.

Hulp nodig bij jouw (video-)marketing strategie? Laten we eens babbelen!

Toe aan iets "Nova"?

We helpen je graag met opvallen, groeien, bijleren of een volledig marketingplan!

Lees meer

Blog

Let's be friends!

Vrienden worden van Nova? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de laatste nieuwtjes! 🚀